About the Sweden (Sverige) category

offentlighetsprincip
sweden

#1

EN: This is a pilot category for testing local languages on the international platform.
SV: Detta är en pilot-kategori för att testa lokala språk på den internationella plattformen.

Denna kategori handlar om öppenhet i Sverige och modereras främst av Open Knowledge Sverige
Här används primärt svenska som språk. Engelska är OK men svenska föredras då detta handlar om utveckling av de olika aspekterna kring öppenhet i Sverige.

Ställ en fråga!

Om du inte hittar svaret du söker bland texterna på Allmän Handling så kan du ställa en fråga här. Innan du frågar så sök gärna svar efter din fråga här så kan du snabbare hitta svar!

Frågor besvaras av Per Hagström, jurist och ansvarig utgivare av AllmänHandling eller andra kunniga personer på forumet. Per Hagström vid Allmän Handling svarar på frågor för hjälp om offentlighetsprincipen. @per besvarar enbart frågor om offentlighetsprincipen och vi gör det i mån av tid.

Riktlinjer och regler:

  • Varför ska du använda denna kategori? Vad är den till för?

Med denna kategori vill vi samla människor och aktörer från alla håll på ett öppet forum för att möjliggöra ökad insyn och förståelse samt samverkan kring öppenhet inom områden. Det är ett försök att se och föra samtal bortom de stuprör som kan uppstå inom och emellan verksamheter och områden.

  • Hur exakt är denna kategori och forum annorlunda från de som redan finns i Sverige?

Detta forum, kategorin och dess underkategorier särskiljer sig från övriga kategorier genom att kommunikationen sker på svenska. Vid resten av kategorierna utanför denna sker kommunikationen i huvudsak på engelska eller annat språk för respektive land.

  • Vilka ämnen ska denna kategori generellt innehålla?

Denna kategori får innehålla diskussioner kring alla ämnen kopplat till öppenhet. Just nu testar vi

  • Varför behövs denna kategori?

Denna kategori är en pilot på detta internationella forum för att se hur vi i Sverige kan hitta och koppla samman med det internationella nätverket kring olika aspekter av öppenhet.

Källa:
AllmanHandling.se - Ställ en fråga!


#2

Hi, Brazil Chapter is using local language (Portuguese), see https://discuss.okfn.org/c/local-groups/okbr

PS: I imagine that we not need a special category “Portuguese” to define local language, supposed that each category, by context and its community, can decide about its language.